NYOMDAIPARI SZOLGÁLTATÁS

Teljeskörű nyomdaipari szolgáltatással állunk céges és egyéni megrendelőink elé a grafikai tervezéstől a nyomdai kivitelezésen át egészen a kötészeti feladatokig.

Kisebb példányszámú megrendelés esetén digitális fekete-fehér és színes lézer nyomtató-berendezéseinkkel 320×450 és 320×1000 mm méretig, nagyobb mennyiség esetén pedig ofszet nyomdai kivitelben tudjuk biztosítani a termékek elkészültét B/2 méretig.

Vállaljuk – mennyiségtől, illetve gyártástechnológiától függően – a nyomatok extra felületkezelését is (fóliázás, laminálás, formalakkozás, dombornyomás, arany/ezüst fóliázás) és kötészeti készre gyártását (stancolás, biegelés, tűzés, perforálás, hajtás, vágás, ragasztás, spirálozás, kézi sorszámozás)

Nyomtatott termékeink:

Amit nem találsz a listán, érdeklődj felőle! Segítünk!

Leggyakrabban használt ofszet nyomdai alapanyagaink:
  • ofszet papír 80-100 g
  • levlap karton 170 g
  • öntapadós papír 170 g
  • 90/130/170/250/300 g műnyomó karton
  • 295 g Zenith karton
Digitális nyomtatáshoz használt alapanyagaink:
  • ofszet papír 80 g
  • öntapadós papír 170 g
  • ColorCopy 100/120/160/250/300 g
  • 170 g Rainbow karton
  • 220-300 g Courius és Rives kreatív kartonok
NYOMDAI KISOKOS

A megfelelően előkészített nyomdai állomány szerkesztésénél az alábbiakat kell figyelembe venni:

SZERKESZTÉSI MÉRET

A nyomdai anyagot 1:1 méretben szerkeszd meg, és helyezd az adott méretű lap közepére!

KIFUTÓ

Használj vágójelen kívül eső kifutót, melynek nagysága körben 3 mm legyen! A kifutó az a vágójelen kívül eső terület, ahová a háttérszínt, grafikát, a termék szélére kinyúló képeket ki kell futtatni, illetve a technikai (vágási, hajtási, szín) jelöléseket kell elhelyezni.

BIZTONSÁGI TÁVOLSÁG

A vágott méret szélétől a nyomaton befelé tarts legalább 5 mm biztonsági távolságot (margó), ahova ne kerüljenek fontos grafikai elemek, hogy a papír vágásánál esetlegesen problémák ne adódjanak!

SZÍNPROFIL

A PDF állomány elkészítésekor használd az alábbi színprofilok egyikét: Coated FOGRA 39 vagy ISO Coated V2! (Ha mégsem rendelkezel a szükséges profilokkal, az alábbi linkről letöltheted: http://www.eci.org/en/downloads#icc_profiles_from_eci)

SZÍNMÓD

A nyomdai anyagot a 4 színes nyomtatásnak megfelelően, CMYK módban készítsd el! Minden grafikai elemet konvertálj CMYK-ba, hogy a képernyőn is a megfelelő színeket lásd! Ez azért szükséges, mert ugyan az RGB színmódú tartalmi elemek a nyomdai feldolgozás során automatikusan átalakításra kerülnek, de ennek következtében a kész anyagon az eredeti színnel nem minden esetben megegyező szín jöhet létre.

KÉPEK

Minél magasabb a használt képek felbontása (DPI) annál jobb a képminőség. A minőségvesztés elkerülése érdekében a dokumentum képeit minimum 300 DPI felbontással kérjük megszerkeszteni valós méretében. A DPI későbbi módosítása, növelése minőségromlással jár.

FEKETE SZÍN (szöveg)

A fekete és a szürke objektumok (pl.: szövegek, vonalak) esetében a fekete színt csak a tiszta fekete (K=100%) színbeállítással add meg. A Cyan, a Yellow és a Magenta színek értéke minden esetben 0% legyen. A 100% fekete szín használata esetén alkalmazz felülnyomási beállítást.

• Tiszta fekete kitöltés: Cyan 0%, Magenta 0%, Yellow 0%, Fekete 100%

• Mélyfekete kitöltés: Cyan: 40%, Magenta: 0%, Yellow: 0%, Fekete: 100%

A mélyfekete színt a szebb kitöltés érdekében csak összefüggő fekete tónusok (pl. háttér) esetében javasoljuk használni.

BETŰMÉRET ÉS VONALVASTAGSÁG

A javasolt minimális betűnagyság 6 pt., a vonalvastagság 1 pt. (negatív megjelenés esetén 2 pt.) legyen.

KARAKTEREK BEÁGYAZÁSA A DOKUMENTUMBA

A betűtípus hibák elkerülése érdekében kérjük, hogy a dokumentum PDF-be való mentése során az összes szöveges tartalmat ágyazd be/alakítsd görbévé.

PDF SZABVÁNY

PDF exportálásakor beállítandó a pdf/x-1a 2001 kiterjesztés.

KORREKTÚRA

Minden esetben az általunk szerkesztett anyagról gyártás előtt látványtervet küldünk – kivéve a nyomdakészen kapott megrendelés (ez esetben feltételezzük átnézését). A megrendelő feladata és felelőssége a tüzetes áttekintése, a rajta szereplő információk leellenőrzése, melyet írásos visszajelzésével hagy jóvá. Az esetlegesen benne maradó nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!